Místopředseda ČMFS Kříž zmizel. Policie vyhlásila pátrání

Pražská policie pátrá po místopředsedovi Českomoravského fotbalového svazu Miroslavu Křížovi. Poslední zmínka o známém podnikateli je z minulého čtvrtku, kdy měl Kříž podle informací serveru tn.cz schůzku s majitelem Baníku Ostrava Tomášem Peterou. Jednání však předčasně opustil a od té doby je nezvěstný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Kříž

Miroslav Kříž | Foto: www fotbal.cz

Tomáš Petera však datum schůzky popírá: „S Miroslavem Křížem jsem se sešel v sobotu večer v restauraci Chagall v Praze. Projednávali jsme přestupy hráčů mezi Plzní a Baníkem a sledovali přitom fotbalový zápas Turecko - Česko. Naše schůzka skončila po 19. hodině, Kříž odešel a já s několika známými dokoukal finále Ligy mistrů, a pak odjel domů," popisoval šéf Baníku na stránkách klubu.

„Že je Miroslav Kříž nezvěstný, jsem se dozvěděl v úterý od zástupců plzeňského fotbalového klubu. Věřím, že se jeho zmizení brzy vysvětlí jako nedorozumění, protože mě s ním pojí nejen sportovně-obchodní, ale i přátelské vztahy,“ dodal Petera.

Vedení Českomoravského fotbalové svazu se k celé situaci zatím nevyjádřilo. Většina z čelních činovníků je totiž na zpáteční cestě ze zájezdu s českou reprezentací ve Spojených státech, v Praze by se měli objevit kolem sedmé hodiny večerní.

Miroslav Kříž je považován za majoritního majitele fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň, před svým zvolením svazovým místopředsedou vloni v červnu zastával u tohoto klubu pozici předsedy dozorčí rady. Po zvolení do čela ČMFS se však všech svých pozic ve statutárních orgánech tohoto západočeského týmu vzdal.

„Já o tom zatím vůbec nic nevím. Policie mne nekontaktovala, nikam jsem nebyl předvolán. Pan Kříž už není oficiálně spjat s naším klubem, ale jeho angažmá v ČMFS z činnosti ve Viktorii Plzeň vyplynulo. Pan Kříž mi pouze řekl, že odletí služebně do zahraničí, ale neřekl kam a kdy se vrátí. Dál to neřešim,“ citoval server tn.cz vyjádření současného generálního ředitele FC Viktoria Plzeň a předsedy představenstva Adolfa Šádka.

Naposledy došlo ke zmizení předního fotbalového funkcionáře v roce 1995, kdy byl unesen tehdejší předseda ČMFS František Chvalovský. Po několika hodinách byl však propuštěn. Únosce pak soud o jedenáct let později poslal do vězení.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme