Tenista Soderling je na Roland Garros ve formě. Chce do finále

Ještě před rokem o něm věděli jen zarytí tenisoví fanoušci. Jenže poté, co vyřadil Rafaela Nadala a dostal se až do finále loňského French Open, zná Robina Soderlinga skoro každý. Sympatický švédský tenista zahájil cestu za obhajobou finálové účasti na Roland Garros ve velkém stylu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Soderlin na French Open

Robin Soderlin na French Open | Zdroj: ČTK

Dva odehrané zápasy a pouhých 7 ztracených gamů. Ani domácí Laurent Recouderc, ani Američan Taylor Dent Soderlingovy kvality neprověřili. Pětadvacetiletý Švéd každým dalším zápasem na pařížské antuce dokazuje, že to s obhajobou loňské finálové účasti myslí opravdu vážně.

„Nezáleží na tom, jak jsem hrál. Podstatné je to, že jsem zvládl dva zápasy a že jsem ve třetím kole. Cítím se dobře, neztratil jsem zatím mnoho sil, nemusel jsem tu hrát nějaké dlouhé pětisetové duely. Takže jsem čerstvý a připravený na další kolo,“ řekl Robin Soderling.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Tenis RG - Soderling.mp3

Až do loňského května platil Soderling za specialistu na tvrdý povrch a především halu. Na grandslamu nikdy nepřešel přes třetí kolo, v žebříčku marně atakoval nejlepší dvacítku. Jenže dva týdny na Roland Garros všechno změnily. Soderling porazil Nadala, Davyděnka, Ferrera i Gonzaleze, až ve finále se musel sklonit před Rogerem Federerem.

Švédsko získalo po několikaleté odmlce znovu hráče nejlepší světové desítky. A přestože doba Edberga, Wilandera a Borga je nenávratně pryč, v Robinu Soderlingovi skandinávská země vidí svého nového hrdinu.

„ Myslím si, že na stát s devíti miliony obyvatel je i jeden hráč v top 10 celkem slušná bilance. Jasně, že když to porovnáte s obdobím před dvaceti lety, není to žádná sláva. Ale ani velké země jako Francie, Spojené státy nebo Španělsko, na tom tak dobře, jako tehdy Švédsko, nikdy nebudou. Jasně že to chvíli bude trvat, ale vyrůstá nám pár nadějných juniorů, tak nás za pár let snad ve světové špičce zase bude víc,“ dodal Robin Soderling.

Prozatím je na to sice Robin Soderling sám, ale vypadá to, že si vystačí. Rozjezd letošního Roland Garros v jeho podání byl totiž úchvatný.

Vojtěch Bidrman, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme