Atletický kotel na Zlaté tretře

Chcete se podívat na hvězdy světové atletiky? Tak to abyste se honem rychle začali shánět u pokladen Vítkovického stadiónu po vstupenkách na Zlatou tretru. Vyplatí se vám to, nejenže uvidíte třeba Usaina Bolta a Barboru Špotákovou, ale stanete se součástí velmi uznávaného atletického kotle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková dává autogram

Barbora Špotáková dává autogram | Foto: F. Tichý

A to je také jeden z důvodů, proč se do Ostravy rok co rok vracejí velká jména světové atletiky. Olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková může srovnávat.

„Takhle nabito diváky, takováhle atmosféra je na strašně málo mítincích na světě, takže Tretra je v tomhle jedinečná a můžeme být rádi, že jí máme v České republice,“ říká Barbora Špotáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletický kotel na Zlaté tretře

A když měla dát dohromady hitparádu svých oblíbených závodů, neváhala. „Co se týče atmosféry a obsazení, tak to je Zlatá tretra číslo jedna.“

A proč ne celkově? Protože se Barboře Špotákové z mnoha startů v Ostravě povedlo vyhrát jen jednou. Letos má tedy za cíl: „Konečně to prolomit. Doufám, že se mi to podaří. Chtěla bych vyhrát, doma by se mělo vyhrávat před domácím publikem.“

Jeden hod daleko a se budu podepisovat

Ale Barboru Špotákovou opět trápí bolavá achillovka. Takže na boj o vítězství nemůže vyplácat všech šest možných pokusů.

„Maximálně čtyři pokusy to vidím, protože co budu muset maximálně omezovat v téhle sezóně, to budou hody. Sezóna je dlouhá, těch závodů je víc a nakonec umím hodit daleko i třemi pokusy, tak proč trápit tu achilovku šesti pokusy naplno,“ svěřuje se posmutněle Barbora Špotáková.

Sama lituje toho, že bude závodit na jakýsi poloviční úvazek. Ale jak si „pracovní dobu" na stadiónu doplnit a možné kratší účinkování v soutěži nahradit, má jasno.

„Budu muset udělat radost nějakým prvním dlouhým pokusem a udělat nějakou šou a podepisovat víc, než bych podepisoval, když bych házela, takže možná, že tím udělám větší radost, než když bych házelas a trápila se někde kolem šedesáti metrů. Když hodím jeden daleko a pak se budu podepisovat a fotit se s nimi, tak jim možná udělám větší radost,“ ubezpečuje Barbora Špotáková diváky na Zlaté tretře, že jim rozhodně nezmizí kvapem na tribuně.

Tomáš Kohout, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme