Na zámku začínají Chotkovské slavnosti

Výlet do historie dnes slibuje dění na zámku Kačina u Kutné Hory. Pokud se zajímáte třeba o to, jak se oblékali, nebo co jedli naši venkovští předci, pak byste na Kačině určitě neměli chybět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zámek Kačina (Střední Čechy - jihovýchod - 03)

Zámek Kačina (Střední Čechy - jihovýchod - 03) | Foto: CzechTourism

Na zámku Kačina se dnes bude snad ve všech pádech skloňovat historie a také dobré jídlo. Obojí totiž spojí program každoročních Chotkovských slavností, které brány památky otevřou dokořán přesně v deset hodin.

Jak se žilo na venkově od pravěku až do nedávné historie. To je v kostce podtitul Chotkovských slavností, které i letos našly zázemí v místě sídla Muzea Českého venkova.

Svou návštěvu zámku můžete začít třeba prohlídkou zbrusu nové expozice věnované našim předkům. Co se o lidech z venkova dozvíme, to shrnuje ředitel zdejšího muzea Pavel Novák.

Pokud patříte mezi labužníky a navíc si rádi pochutnáváte na rybách, pak může být dnešní výlet na Kačinu tím pravým i pro vás. Rybí maso totiž na staročeský stůl neodmyslitelně patřilo a tak se můžeme těšit na přípravu kapra na několik způsobů a organizátoři chtějí nabídnout i rybí polévku. Možná vás osloví módní přehlídka s ukázkami toho nejzajímavějšího, co kdy hýbalo světem módy.

Milan Kopp, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme