Ostravští zastupitelé problém hřiště pro Baník stále nevyřešili

Ostravští politici stále drží fotbalové fanoušky v napětí. Městští zastupitelé ani tento týden nerozhodli, jak vyřeší problém stadionu pro Baník Ostrava. Ve hře stále zůstává nové sportoviště ve Svinově i přestavba Městského stadionu ve Vítkovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Bazaly

Fotbalový stadion Bazaly | Foto: stadiony.net

Budeme pokračovat v přípravě obou variant. Takové je ve stručnosti poslední rozhodnutí ostravských politiků. Zastupitelé chtějí, aby radnice měla územní rozhodnutí jak pro stadion ve Svinově, tak ve Vítkovicích. Definitivně jasno by podle primátora Petra Kajnara mělo být asi za rok.

„Pokud bychom získali obě, tak taky dojde k tomu, že budeme mít dokonalé cenové porovnání, protože ta dokumentace pro územní rozhodnutí musí vyřešit majetkoprávní vztahy, které tam mohou sehrát určitou roli taky v nákladech na výstavbu. Daleko blíž se dostaneme k odhadu stavebních nákladů,“ upřesnil primátor.

Město tak bude mít záložní variantu. Pokud by se ukázalo, že jedna z možností je neprůchodná a obě mají své nevýhody. Zatímco ve Svinově je největší komplikací územní plán, který je zapotřebí změnit, ve Vítkovicích se město bude muset dohodnout s majiteli pozemků v okolí sportoviště.

Jde ale o čas. Náměstek primátora Lukáš Ženatý připouští, že termín je napjatý. „Budeme teď soutěžit projektanta na Svinov, následně se budeme snažit o územní rozhodnutí a ve chvíli, kdy ho budeme mít, teprve můžeme rozhodnout a soutěžit dodavatele stavby. Takže standardní přístup k budování stadionu je časově náročnější a opravdu z toho pohledu omezení možností Baníku hrát na Bazalech je napjatý,“ poznamenal náměstek.

Fotbalisté Baníku Ostrava by stávající Bazaly měli opustit v roce 2012. Ačkoli klub plánuje, že během léta vybuduje vyhřívaný trávník, stadion přestává vyhovovat i z jiných důvodů. Třeba kvůli bezpečnosti.

Silvie Mikulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme