Skifař Synek vyhrál úvodní závod Světového poháru

Skifař Ondřej Synek je na začátku nové sezóny ve výborné formě. Tu potvrdil vítězstvím v prvním závodu Světového poháru ve slovinském Bledu. Synek vedl od startu až do cíle a druhého Brita Alana Campbella porazil o více než čtyři sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Armáda ČR

Synek postoupil ze čtvrtfinále i semifinále z druhé pozice, ale finále už proměnil v jednoznačnou záležitost. Český veslař jel v Bledu na nové lodi značky Empacher, na které trénuje jen krátce. Synek si ve Slovinsku připsal deváté vítězství ve Světovém poháru - šestkrát triumfoval na skifu a třikrát na dvojskifu.

Přehrát

00:00 / 00:00

skifař Ondřej Synek k vítězství ve Slovinsku.mp3

"Doufal jsem, že by to mohlo vyjít. Samozřejmě jsem nevěděl, jak jsou na tom soupeři, co dělali přes zimu. Navíc mi chyběl největší soupeř Drysdale z Nového Zélandu, který má problémy se zády, takže jsem doufal. A potvrdilo se mi, že jsem v zimě nelelkoval a poctivě trénoval, " řekl Radiožurnálu Ondřej Synek.

Další dvě české posádky, které se představily ve finálových bojích, na stupně vítězů nedosáhly. Dvojskif Jitky a Lenky Antošových skončil čtvrtý a čtyřka bez kormidelníka ve složení Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček a Jan Gruber obsadila pátou příčku.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme