Demonstrace v Praze podpoří demokracii v Rusku

Podpořit demokracii v Rusku přijdou do centra Prahy nejen sympatizanti organizace Člověk v tísni. Krátké setkání a proslovy řady světově uznávaných osobností na Václavském náměstí mají podpořit podobné akce, které se ve stejný den konají v desítkách měst Ruské federace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Podle Marka Svobody z organizace Člověk v tísni se budou moci lidé podepsat pod výzvu ruskému prezidentovi:

„Na místě bude petice, kterou lidé budou moci podepsat. Ta se potom pošle ruskému velvyslanectví v Praze. Zároveň si lidé budou moci poslechnout vzkaz Ludmily Alexejevové, což je předsedkyně Moskevské helsinské skupiny. Budeme také číst vzkaz od Václava Havla, promluví i senátor Jaromír Štětina a zástupce Svobodné Evropy.“

„Byla to Alexejevová, koho na největším setkání v Rusku 31. prosince zatkla nevybíravě ruská pořádková služba s tím, aby se jí v davu nic nestalo,“ dodal Svoboda.

Demonstrace na podporu demokracie v Rusku se konají po celé zemi už zhruba půl roku. Probíhají vždy poslední den v měsíci, číslice 31 má demonstrovat 31. článek ruské ústavy, který zakotvuje svobodu shromažďování.

Květa Moravcová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme