Uživatelé v poslední den května hromadně odcházejí od Facebooku

Téměř 30 tisíc lidí z celého světa dnes spáchá "facebookovou" sebevraždu. Nepůjde o nic krvavého, zkrátka jen zruší svůj účet na nejoblíbenější sociální síti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice. Ilustrační foto.

Klávesnice. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Prvotní impuls byl celkem zajímavý - zrušit totiž účet Facebooku není snadné. Zatímco na jiných podobných sítích dvakrát kliknete a zmizíte s celým účtem a veškerými daty v propadlišti dějin. Na Facebooku je to alem mnohem komplikovanější a v některých případech vás přátelé mohou oslovovat i přes smazaný účet.

Přibyly i další důvody - nedostatečná bezpečnost a zbytečně komplikovaná nastavení soukromí. Tito uživatelé se také v budoucnu obávají možného zneužívání citlivých dat nejen ze strany FB, ale i třetích stran.

Kolem 9. hodiny odchod potvrdilo už 25 700 lidí, ale jejich počet se rychle zvyšuje, každých pár minut přibudou další nespokojenci. Pokud máte rádi teatrální gesta a facebook vás už nebaví, máte dnes možnost odejít stylově, nebo tak můžete učinit za rok, tento den se totiž stane tradicí.

Samozřejmě se i ale můžete vymazat kdykoli a bez mediální pozornosti.

Mezitím zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg minulý týden představil novinky, které by měly bezpečnost zlepšit. Služba také zpřístupnila nové funkce, které umožní velmi rychle na Facebooku vypnout už nainstalované aplikace třetích stran, nebo už nechtěné webové stránky.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme