Rekonstrukce berounského kina se protáhne o víc než měsíc

31. květen 2010

Rekonstrukce berounského kina, která probíhá od začátku března, se protáhne o více než měsíc. Kino mělo být původně uzavřené jen do konce května a fungovat už v letních měsících spolu s letním kinem. Už teď je ale jasné, že se ani v červnu neotevře. Jak k prodlevě došlo a kdy se tedy návštěvníci mohou těšit na první film v berounském kině Mír, zjišťovala Lucie Zemanová.

Rekonstrukce počítá například s novým vestibulem, fasádou nebo sociálním zařízením. Město se nakonec rozhodlo i pro promítání ve stále oblíbenějším formátu 3D. Právě na něj se těší řada návštěvníků, kteří doteď museli na 3D filmy jezdit do Prahy. Na první snímek si ale ještě budou muset počkat. Stavební firma totiž musela zvolit jiný postup stavebních prací, i kvůli původnímu hradebnímu opevnění. Celá rekonstrukce se tak protáhne.

Dokončení rekonstrukce se podle dodatku smlouvy předpokládá na 8. července a při otevření by podle vedení města měla fungovat také nová technologie promítání, kterou vítá i ředitelka berounského kina Dana Hrdinová. Ta ale upozorňuje na tom, že se systémy 3D promítání mohou dost lišit, a proto brýle, které se používají v jednom kině, nemusí fungovat ve druhém. Brýle pak doma u televize ani u počítače vůbec nefungují.

Celkové náklady na modernizaci berounského kina se pohybují okolo 7,5 milionu korun. Na novou technologii přispěl Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie necelým milionem. Podle vedení města by si berounské kino mohli první návštěvníci prohlédnout v polovině července. Přesný termín otevření ale zatím není jasný.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio