Sázkaři neodhadli výsledky voleb. Vyhrály sázkové kanceláře

Výsledky voleb překvapily i sázkaře a proto si nikdo neodnesl rekordní výhru. U Fortuny propadla tipujícímu sázka v hodnotě 300 tisíc korun na to, že se KDU-ČSL dostane do Parlamentu. S podobnou sázkou ztroskotal sázkař v Praze u Tipsportu nebo sázkař v Karlových Varech, který vsadil 30 tisíc korun na to, že premiérem bude Jiří Paroubek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nečas a John.jpg

Nečas a John.jpg | Zdroj: ČTK

Jedinou jistotou sázejících se stal neúspěch Strany zelených. U sázkové kanceláře Chance věřilo v prohru zelených 90 procent sázkařů. Hodně z nich sázelo na výhru sociální demokracie, ale jen polovina sázejících u Chance věřila, že se Jiří Paroubek stane premiérem. Málokdo čekal propad lidovců nebo takový vzestup TOP 09 a Věcí veřejných.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sázky na volby.mp3

Sázková kancelář Fortuna vyplatila nejvíce 640 tisíc korun na sázku na vítězství sociální demokracie, kdy sázkař vsadil 400 tisíc korun v kurzu 1,6 ku jedné. Podobně u Chance vsadil sázkař z Prostějova - 600 tisíc korun na výhru sociální demokracie a vyhrál 800 tisíc korun.

Těsně před volbami byly kurzy na vítězství sociální demokracie tak nízké, že se to sázkařům nevyplatilo.

Zajímavý případ zaznamenali u Tipsportu, kde jeden člověk vsadil na různé tipy k volbám na několika tiketech celkem třičtvrtě milionu korun. Některé sázky podal za 100 tisíc korun. I když mu většina sázek vyšla, tolik nevyhrál, protože sázel na velmi nízké kurzy. Sázka se mu vrátila a nad to vyhrál celkem jen 98 tisíc korun.

U Fortuny přijali sázky za 10 milionů korun. Na výhrách vyplatila společnost 95 procent z vkladů. U Tipsportu přijali na volby 55 tisíc tiketů a lidé tam prosázeli rovných pět milionů korun. Nebo u sázkové kanceláře Chance vsadili lidé na volby celkem 3,5 milionu korun.

Jitka Hanžlová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme