V Olomouci se otevřela zvuková knihovna. Knihy má na CD

V Olomouci se otevřela první zvuková knihovna pro lidi se zrakovým handicapem. Zřídila ji Vědecká knihovna. Peníze na nákup zvukových titulů získala z grantu a služby chce dále rozšiřovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CD - kompaktní disky

CD - kompaktní disky | Foto: Comstock Images

Zvukové knihy různých žánrů jako cestopisy, detektivky, romány pro ženy nebo literaturu faktu nyní najdou zrakově handicapovaní v nové zvukové knihovně. Vybrat si mohou z více než sto osmdesáti titulů, které jsou k dispozici na CD ve formátu mp3. Zájemci si tak mohou poslechnout například Vančurovo Rozmarné léto v podání Josefa Somra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvukovou knihovnu navštívila Radka Kvasničková.

Jde o první službu svého druhu v Olomouci. Zvuková knihovna zatím ve městě chyběla. První zájemci si už přicházejí zvukové knihy půjčovat.

„První čtenářkou naší zvukové knihovny byla paní. Vybírala si knížku u nás v katalogu na počítači a vybrala si Bohumila Hrabala Postřižiny,“ říká Olga Chmelíčková z Vědecké knihovny.

Vědecká knihovna spolupracovala na přípravě zvukových knih i s olomouckým TyfloCentrem, které zajistilo popisky v bodovém písmu.

Radka Kvasničková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme