Ryanair hospodaří se ziskem a bude vyplácet i dividendy

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair hospodařila v roce 2010 s čistým ziskem 319 milionů eur, což je kolem osmi miliard korun. Firma očekává zisk i letos a navrhuje vyplatit svou první dividendu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Free Stock Photos

Z problémů se nízkonákladový dopravce dostal zřejmě dříve než ostatní letecké společnosti. Vytěžil totiž z krize maximum. Tím jsou extrémní úspory na poplatcích za zavazadla, občerstvení a telefonování. Legendární jsou také poplatky za užití toalety nebo žebříky, ze kterých se sestupuje z letadla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ryanair.mp3

V současné době dosáhnout zisku v leteckém průmyslu je velmi obtížné. S menšími zisky hospodařily i společnosti easyJet a Turkish Airlines.

Letecká společnost Ryanair má ve svém vedení i zdatného mediálního ředitele, díky kterému se o společnosti všude mluví a píše. Ryanair se stává první volbou, pokud chcete letět a ušetřit.

Mimořádnou událostí je i možné vyplácení divident

„Společnost všechny své zisky investovala do svých akvizic nebo nových letadel, ale koncem roku spadl kontrakt na zhruba dvě stě nových letadel, za který sice Ryanair zaplatí smluvní pokutu kolem 50 milionů eur, ale spousta peněz jí zůstane právě na vyplácení divident, čímž zapůsobí na své mediální investory a mezi spotřebiteli bude zase populárnější,“ říká analytik společnosti Cyrrus Jan Procházka.

Lenka Buriánková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme