Zájezdy do Řecka jsou až o 30 procent levnější

Ceny zájezdů do Řecka prudce klesly. Kvůli nízkému zájmu klientů o tuto zemi musely české cestovní kanceláře zlevnit nabídky na poslední chvíli až o třetinu ve srovnání s loňskou sezonou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Korfu

Korfu | Foto: Fotobanka stock.xchng, Sorina Bindea

Dovolená v Řecku je tak letos nejlevnější v historii. Loni byla touto dobou průměrná cena týdenního zájezdu 14 600 korun. Letos je to podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur pouze 12 200 korun.

„Do prodejové ceny jsou zájezdy v současné době zhruba o 20 až 30 procent levnější, než tomu bylo v minulosti ve srovnatelném období. Hlavním důvodem je nižší zájem klientů o zájezdy do Řecka vzhledem ke zpravodajství, které se z této země objevuje. I když zájezdy jsou směrovány na ostrovy, kde žádné podobné incidenty jako se odehrály v Athénách nejsou a nelze je očekávat,“ říká obchodní ředitel CK Exim Tours Jan Koláčný.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Řecko-zájezdy.mp3

Řada lidí dává letos přednost Turecku před Řeckem. I německé cestovní kanceláře nabízejí jako alternativu Turecko. „Turecko nabízí za rozumné ceny vysoký standart služeb. Pětihvězdičkový hotel tady koupíte za cenu tříhvězdičkového hotelu ve Španělsku,“ říká marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Cestovní kanceláře se snížením cen zájezdů do Řecka snaží povzbudit poptávku a alespoň z části umazat škody, které jim způsobuje malý zájem o letní dovolenou v této zemi.

Jednotlivé cestovní kanceláře mají zakoupené takzvané garance a touto nižší cenou se snaží umazat vznikající ztráty, které by jim vznikly ze zaplacených pobytů na území Řecka nebo vypravováním poloprázdných letadel.

Tomáš Medek, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme