K vyvlastnění pozemků kolem D11 by nemuselo dojít

Vláda přistoupila po neúspěšných pokusech s výměnou pozemků k variantě, že bude zkoušet vyvlastnění. Z východu Čech ale dnes přišla překvapivá zpráva. Dohoda ohledně dostavby dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové se nezdá být úplně vyloučená. Vyvlastnění možná nebude nutné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice (ilustrační foto)

Dálnice (ilustrační foto) | Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Sestra farmářky Ludmily Havránkové - Jaroslava Štrosová, které patří část sporných pozemků, totiž souhlasí s navrhovanou výměnou pozemků. Informuje o tom server Ekonom.cz. Prý odpověděla pozdě proto, že její syn a zároveň právní zástupce byl až do konce minulého týdne mimo republiku.

Vládní zmocněnec pro stavbu D 11 uvedl, že se tím Ředitelství silnic a dálnic bude zabývat. „Myslím si, že by stát měl nebo mohl pokračovat v jednání,“ říká právní zástupce Ludmily Havránkové Pavel Černohous.

Přehrát

00:00 / 00:00

D11.mp3

Štrosovi reagují na verdikt vlády vstřícně až nyní. To by se mohlo vykládat tak, že zafungovalo rozhodnutí o vyvlastnění. „Osobně si nemyslím, že to je ten důvod, ale to je můj názor,“ říká Pavel Černohous.

Podle Černohouse měl syn paní Štrosové po návratu ze zahraničí jen krátkou dobu, asi týden, na vyjádření ke smlouvě a nemohl se účastnit jednání v Praze.

Žádné další požadavky

Štrosovi se prý podivují nad tím, jak celou záležitost prezentovali zástupci státu. Údajně nikdy nevznášeli požadavky nad rámec toho, co mohli podle zákona žádat. „Já sám za sebe si myslím, že ta nabídka co dostali Štrosovi od státu není spravedlivá, ale nechci mluvit za paní Štrosovou,“ říká Pavel Černohous.

Zda Ludmila Havránková je také ochotná se se státem domluvit není známo, protože zástupci státu nedali právnímu zástupci paní Havránkové oficiální výsledné stanovisko, které vzniklo po jednání vlády minulé pondělí.

Veronika Sedláčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme