Italští rybáři protestují proti novým unijním normám

Italští rybáři zejména ze severního Jadranu okupovali jeden z benátských kanálů. Protestují proti novým normám Evropské unie, které jim prakticky nedovolí lovit malé měkkýše a ryby jako dosud. Žádají ministra zemědělství, aby pro Itálii vymohl stejné výjimky, jaké byly poskytnuty Francii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lodě rybářů a farmářů

Lodě rybářů a farmářů | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Na 200 rybářský člunů probudilo Benátky za úsvitu houkáním lodních sirén. Kotví v kanálu della Giudecca a ztěžují plavbu velkým lodím.

Rybáři nehodlají ukončit svůj protest proti novým evropským normám rybolovu, dokud ministr zemědělství Galan nenajde platné řešení.

Zákaz tradičního vylovování velmi malých exemplářů sépií a kalamárů, stejně jako rybího potěru, bezpochyby dlouhodobě prospěje mořím, ale pro rybáře znamená velké ztráty a také ztrátu zaměstnání pro několik stovek lidí.

Vědunka Lunardi, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme