Tripartita zkontroluje plnění protikrizových opatření

Zástupci odborů, zaměstnavatelů a vlády budou hodnotit, jak se úřednickému kabinetu daří plnit krátkodobá protikrizová opatření. Na celkem třinácti bodech, které mají pomoci nastartovat českou ekonomiku, se tripartita dohodla v dubnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Míl

Jaroslav Míl

Patří mezi ně například dostavba jaderné elektrárny Temelín, obnova Prunéřova, výstavba jezů na Labi nebo analýza finanční podpory na udržení zaměstnanosti.

„Jsou body, které vláda samozřejmě zatím nesplnila, protože to jsou třeba úkoly dlouhodobé, které se týkají investic, podpory energetiky, podpory dopravy a podobně. Nicméně pracuje na přípravě těchto strategií,“ řekl před jednáním tripartity místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů Václav Pícl.

Odbory chtějí vyzvat novou vládu, která vzejde z povolebních jednání, aby v započatých protikrizových opatřeních pokračovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Od Jaroslava Míla kabinet uslyší kritiku

Fischerův kabinet si na tripartitě vyslechne kritiku nejen od zástupců odborů, ale i od prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Míla.

„Když se podíváte na zpracované dokumenty, tak vidíte v naprosté většině, že státní úředníci v pracovním tempu výrazně polevili, protože čekali na výsledek voleb a na instrukci, kterým směrem mají dokumenty dopracovat.“

„Například v dokumentu, kde my jsme požadovali konkrétní opatření k zamezení korupce, bylo vidět, že nevědouce, kdo bude v nové vládě, si nechtěli moc zadat. Takže materiál nemá ty parametry, které by měl, kdyby byl zpracováván pro politickou vládu,“ řekl Radiožurnálu Míl.

Martina Spěváčková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme