Nejméně 7 lidí se pohřešuje po explozi plynu v rakouském Sankt Pöltenu

V dolnorakouském Sankt Pöltenu zápasí od rána hasiči a záchranáři s následky velkého neštěstí. Z dosud neznámých příčin explodovalo plynové vedení v jednom činžovním domě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch plynu v rakouském Sankt Pöltenu.jpg

Výbuch plynu v rakouském Sankt Pöltenu.jpg

Pět stovek hasičů a zdravotníků bojuje po celý den s následky tragédie. Do poslední chvíle se neví, kolik lidí se přesně v okamžiku exploze v domě nacházelo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marie Woodhamsová hovoří o výbuchu plynu v Rakousku.mp3

„Vše nasvědčuje tomu, že v troskách zůstalo sedm až osm lidí, z toho jedno dítě. Celé hodiny se kvůli silnému dýmu hasiči nemohli dostat do útrob zříceného domu,“ popisuje situaci zpravodajka Českého rozhlasu Marie Woodhamsová.

Tři lidé ze sousedního domu byli s otravou z kouře hospitalizováni. Do hotelů a ubytoven museli evakuovat další obyvatele sousedních domů. Stabilitu budov teď musí přezkoušet statici.

Odborníci nyní zkoumají, zda výbuch plynového vedení nesouvisí s večerním výpadkem elektrického proudu, k němuž došlo v okolí místa neštěstí.

Marie Woodhamsová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme