Čeští vojáci vzpomínali na své padlé kolegy

Váleční veteráni dnes vzpomínali na české vojáky, kteří padli při službě v zahraničních misí. Setkání uspořádalo Sdružení válečných veteránů České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci při výcviku v Afghánistánu

Čeští vojáci při výcviku v Afghánistánu | Zdroj: 601. skupina speciálních sil

„Novodobých válečných veteránů, kteří se zúčastnily bojů v zahraničí po roce 89, je odhadem 14 – 15 tisíc s tím, že 1500 jich je členem našeho sdružení. Řada z nich slouží dál v české armádě,“ vysvětlil místopředseda sdružená Ladislav Sornas.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novodobých českých válečných veteránech mluvil na Rádiu Česko místopředseda Sdružení válečných veteránů Ladislav Sornas.

Podle něj válečné veterány po odchodu z armády nejvíce trápí to, že špatně hledají práci: „Řekl bych, že veteráni, kteří jdou poté do civilu v první řadě potřebují zapojit s úspěchem do normální civilní práce, do normálního občanského života.“

Jedním z dalších problémů, které ještě česká armáda neumí řešit je i pomoc rodinám padlých vojáků. Podle Sornase není problém s vyplácením odškodného, ale spíše s dlouhodobější pomocí těmto rodinám.

Helena Berková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme