Kutná Hora hostí netradiční hudební festival

Kutná Hora patří až do příští soboty hudbě. Na Mezinárodním hudebním festivalu si ve středočeském městě dali společné dostaveníčko umělci, kteří se často uvidí vůbec poprvé, a přesto je čeká několik společných koncertů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vzácné umělecké dílo přilákalo do Kutné Hory davy návštěvníků

Vzácné umělecké dílo přilákalo do Kutné Hory davy návštěvníků | Foto: Michal Trnka

Letošní, třetí ročník festivalu, se koná pod záštitou manželky prezidenta ČR paní Lívie Klausové. Organizátoři festivalu převážně klasické hudby pozvali především mladé interprety, kteří mají budoucnost teprve před sebou.

Muzikanti z České republiky i ze zahraničí patří většinou mezi sólisty. V Kutné Hoře se ale publiku blýsknou při společných, někteří dokonce devíti koncertech.

Organizátorka festivalu Alena Turková říká, právě forma jakýchsi tvůrčích dílen dělá tuto akci jedinečnou: „Tím, jak jsou spolu od rána do večera, muzicírují a žijí tou muzikou.“

Právě nespoutaná atmosféra láká do Kutné Hory i violoncellistu Jiřího Bártu. „Kvalita bezprostřednosti, kvalita toho, že ten ansábl se nezná, nehraje spolu léta, necestují spolu dennodenně,“ uvedl.

Koncerty klasické, ale třeba jazzové hudby rozezvučí známé kutnohorské památky. Dnes večer najde koncert místo v kostele svatého Jana Nepomuckého, kde zazní díla Antonína Dvořáka a Petra Iljiče Čajkovského.

Michal Trnka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme