Záhrobská si pochvaluje nového kouče

Změnila plán přípravy, dovolená po olympijské sezóně ji teprve čeká, a tak si nového kouče Pavla Šťastného může pochvalovat ještě před ní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | Foto: eon.cz

Alpská lyžařka Šárka Záhrobská totiž má za sebou několik týdnů přípravy na novou sezónu, během kterých především testovala lyže, ale už prý cítí pokroky. Zdá se, že její spolupráce s někdejším trenérem Olgy Charvátové funguje.

„Zatím ano, zatím jsem z naší spolupráce nadšená. Trénink mě baví a je velmi pestrý. Pavel přišel s řadou nových metodik a hlavně zmotivuje to, že na sobě cítím nějaké pokroky. Samozřejmě, že je před námi spousta práce, ale mám pocit, že by top letos mohlo být dobré,“ říká Šárka Záhrobská.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záhrobská si pochvaluje nového kouče

V minulé sezóně se marně snažila udělat znatelný pokrok v obřím slalomu a posunout jeho úroveň ve svém podání o něco blíže slalomu speciál. S Pavlem Šťastným by se to mohlo podařit.

„Věnujeme více pozornosti, co se týká techniky a upravování detailů v technice obřího slalomu, protože ona je více slalomářka. Takže obří slalom je na programu více než slalom. Přinesl jsem novou cestu v jejím zdokonalování, což je náš momentální cíl,“ říká Šťastný.

„Ta cesta zdokonalování techniky zatím funguje. Cvičení na kopci a nějaké pomůcky, jsou daleko důležitější než komunikace nebo video. Upravovat ten pohyb, aby ho závodník pochopil. Kde jsou problémy v symetrice, kde jsou problémy v rozsahu pohybu, tak to je strašně důležité. Zatím dofunguje.“

Výborná spolupráce

Pochvaluje si kouč, pro kterého prý nebyl problém najít se svéráznou osobností, jakou je Šárka Záhrobská, okamžitě společnou řeč a vymezit si pravidla spolupráce.

„Je velmi koncentrovaná a je velmi profesionální. Je velmi komunikativní, co se týká práce na kopci, což je velmi motivující,“ rozplývá Šťastný.


Tenhle efekt funguje i opačně, jinak by bronzová medailistka z únorové olympiády těžko výrazněji pocítila pokroky už po dvou týdnech tréninku.

„Za sebou máme dva kempy. Měli jsme mít tři, ale já jsem byla 14 dní nemocná, takže jsme museli jeden vynechat, ale ono během těch 2 krát 8 dnů, můžete udělat hodně práce a cítím na sobě opravdu pokroky i za ty dva kempy,“ říká Záhrobská.

Zůstáváme v Evropě

V přípravě Šárky se ale mění pouze jednotlivosti, celkové schéma zůstává. Snad s tou výjimkou, že čas na odpočinek si letos vyhradila až na konec června.

„My jsme to letos předělali a ten typický volný měsíc hned po sezóně nebyl a bude až na přelomu června a července. Snažíme se využít podmínek na ledovcích. Dokud je sníh, tak se snažíme hodně natrénovat a testovat materiál na další sezónu ještě teď do konce června a pak teprve bude zasloužený odpočinek.“

„Místa na trénink se nemění, ty jsou pořád stejná. Do Jižní Ameriky ani na Nový Zéland nehodláme cestovat, protože si myslím, že pro trénink točivých disciplín jsou kvalitní podmínky i tady v Evropě na ledovcích i na ten můj, těch rychlých disciplín,pokud se na to nespecializuji a kostra tréninku zůstává samozřejmě stejná,“ popisuje Záhrobská.

Jan Kaliba, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme