Spor o výraz justiční mafie se opět dostane před soud

Středočeský krajský soud opět otevře případ takzvané justiční mafie. V kauze žalují představitelé justice bývalou nejvyšší státní zástupkyni Marii Benešovou. Důvodem byly její výroky o tom, že vedení justice zasahovalo do vyšetřování případu tehdejšího šéfa lidovců Jiřího Čunka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústavní soud. Ilustrační foto.

Ústavní soud. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Soudci už spor Marie Benešové s představiteli justice, včetně nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké, řešili. Středočeský krajský soud před dvěma lety rozhodl, že se Benešová šesti ze sedmi zástupců omlouvat nemusí, protože její slova měla podle odůvodnění soudu skutkový základ.

Proti rozhodnutí se odvolaly obě strany. Vrchní soud tak později tento rozsudek zrušil a případ vrátil k opětovnému projednání.

Benešová v závěru roku 2007 výrazem justiční mafie veřejně označila nejen Renatu Veseckou, ale například i jejího náměstka Karla Černovského, místopředsedu nejvyššího soudu Pavla Kučeru a další pracovníky justice. Podle ní se snažili o zastavení trestního stíhání Jiřího Čunka.

Václava Marešová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme