Moskevský Spartak podepíše smlouvu s Dominikem Haškem

Ruský hokejový svět se chystá na velkou událost. S moskevským klubem Spartak dnes podepíše smlouvu český brankář Dominik Hašek. Přestup hokejové hvězdy z Pardubic do Kontinentální hokejové ligy vzbudil pořádný rozruch. Nejen mezi českými fanoušky, ale i u ruské hokejové veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Mnozí se ptají, zda ve svých pětačtyřiceti letech bude Hašek pro klub skutečnou posilou. Vedení Spartaku o tom ale nepochybuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co očekávají ruští fanoušci a Spartak Moskva od Dominika Haška, zjišťovala Lenka Kabrhelová.

„To je zkušený borec, který má za sebou vítězství na olympiádě, v NHL. Věkově je profesionál a jak s ním jednali v Pardubicích, tak to na něm bylo cítit,“ shrnuje plynnou češtinou očekávání Spartaku jeho generální manažer Andrej Jakovenko.

Haškův vrstevník, který v 90. letech působil pět let v pražské Slavii, o přínosu české hokejové legendy pro svůj klub nepochybuje. Zkušený brankář podle něj bude mít podmínky srovnatelné s lepšími hráči Spartaku. Jaké konkrétně, to ale zatím prozradit nechce.

„Teď to nemohu upřesnit. A to z prostého důvodu, že máme dohodu, že zatím to zveřejňovat nebudeme. Nebudou to obrovské peníze, ale pro něj je to výzva a tím pádem jsme se domluvili. To znamená slušné podmínky,“ říká Jakovenko.

Záleží na formě

Spíše střízlivá očekávání mají ruští komentátoři. Jak poznamenává specialista na Spartak ze Sovětského Sportu Dmitrij Něstěrov, vše se bude odvíjet od toho, v jaké formě Dominik Hašek, úderem podpisu smlouvy nejstarší hráč Kontinentální hokejové ligy, bude.

„Pokud bude Hašek ve skutečně dobré formě, pak samozřejmě bude pro Spartak velkou posilou. Mnozí fanoušci se znepokojením poukazují na Haškovy problémy se zraněním, i trenér klubu Miloš Říha ale ujišťuje, že by Hašek měl být v dobrém zdravotním stavu,“ říká komentátor Dmitrij Něstěrov.

Podle něj je angažmá českého brankáře ze strany Spartaku chytrým tahem, který přitáhne klubu pozornost hokejové veřejnosti. Její část, jak Dmitrij Něstěrov dodává, sice utrousila pár uštěpačných poznámek na adresu Haškova věku, drtivá většina ale oceňuje brankáře jako hvězdu a několikanásobného šampióna.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme