Katastrofa v Mexickém zálivu se bude podle Janského napravovat desetiletí

Náprava ekologické katastrofy v Mexickém zálivu potrvá desítky let - v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to řekl geograf a hydrolog Bohumír Janský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pracovníci společnosti BP čistí pobřeží

Pracovníci společnosti BP čistí pobřeží | Zdroj: ČTK

Od exploze vrtné plošiny vyteklo do vody Mexického zálivu až 180 milionů litrů ropy. Vrt se zatím nepodařilo ucpat. Podle Janského jsou škody na tamním ekosystému obrovské.

„V horizontu ne několika, ale spíše desítek let, nemůže být napraven. Ty konsekvence, dopad na ekosystém delty Mississippi a pobřežní ekosystémy tří států, které jsou atakovány na jihu USA, je tak obrovský, že to prostě bude trvat velmi dlouho, než se z toho ekologické systémy dostanou,“ předpověděl Janský.

Celý rozhovor na téma ekologické katastrofy v Mexickém zálivu s geografem a hydrologem Bohumírem Janským uslyšíte ve Dvaceti minutách Radiožurnálu krátce po 17:30 hod.

Milan Kopp, Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme