Varšava je v pohotovosti, po Visle se blíží další vlna

Varšava se připravuje na mimořádně velkou povodňovou vlnu, která se šíří Polskem po řece Visle a do Baltu by měla dorazit až na začátku příštího týdne. Do té doby bude řada míst v ohrožení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodňová vlna ohrožuje polskou Varšavu

Povodňová vlna ohrožuje polskou Varšavu | Foto: AFP

Varšava je v pohotovosti. Do města během dneška dorazí povodňová vlna, která bude dokonce o něco vyšší než ta z minulého měsíce. Visla tehdy dosahovala téměř osmi metrů.

Nejdůležitější je, aby nápor vody vydržely ochranné valy kolem řeky. Na jejich zpevňování pracují stovky hasičů, na kritická místa doplňují pytle s pískem.

Varšavu čeká v následujících dvou dnech další těžká zkouška, přiznala primátorka města. Nařídila uzavřít v nejvíce ohrožených městských částech školská zařízení.

Nejhorší scénář počítá s evakuací až sta tisíc osob. Na jihu Polska, kde už Visla kulminovala, stále zůstávají stovky domů pod vodou.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme