Britští vězni stále častěji inklinují k islámu

Poměrné i absolutní zastoupení muslimů mezi britskými vězni roste. Mnozí muslimští vězni ve Velké Británii by se navíc mohli obracet na extremismus. Uvádí to zpráva britské vězeňské inspekce, která vyzývá ke změně zacházení s nimi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení

Vězení | Foto: Jana Šustová

V britských věznicích je každý osmý vězeň islámské víry. Muslimští vězňové si často stěžují na špatné zacházení. A někteří vězni se na islám obracejí přímo ve vězení. Zprávu britského vězeňského inspektorátu sestavila jeho šéfka Anne Owersová, která cituje argument vězeňské správy, podle něhož se se všemi vězni zachází se stejným respektem a slušně.

Nicméně by podle Owersové měla vězeňská správa zacházet s muslimskými trestanci jako s jednotlivci, nikoli plošně. Existuje totiž riziko odcizení muslimů v těchto institucích.

I když jen jedno procento muslimských vězňů bylo odsouzeno za terorismus, často se samo sebou předpokládá, že všichni muslimové jsou extremisté. A to se podle zprávy britského vězeňského inspektorátu musí změnit.

Milan Kocourek, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme