Ředitel APK Šulc: Chráníme český hokej před KHL

Od včerejšího odpoledne víme, že výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se jednohlasně postavil proti plánovanému startu Hradce Králové v příštím ročníku Kontinentální hokejové ligy. Už předtím daly najevo svůj nesouhlas také zástupci týmů z nejvyšší domácí soutěže. A jak definoval jejich argumenty ředitel Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

„Vidíme jisté nebezpečí v tom, že by na území České republiky v rámci Českého svazu ledního hokeje měla fungovat konkurenční soutěž. Peněz je v hokeji zoufale málo a hrozí, že by byly ještě další finance odčerpávány, protože minimální požadavek na platy hráčů v KHL je 180 milionů korun. A každý nový klub KHL, ať už v České republice nebo jinde, zvýší poptávku po dalších hráčích. Už jsme zaznamenali i stížnosti, že někteří manažeři Hradce Králové kontaktovali hráče Pardubic v době, kdy ještě dohrávali play off a nabízeli jim angažmá na příští sezónu. A to se klubům taky nelíbí," řekl.

Někdo si možná řekne: A co když je to jen politováníhodný projev české malosti a vizitka bledé závisti ze strany těch, jejichž rozpočet na sezónu ani zdaleka nedosahuje částky, kterou má v dané chvíli k dispozici královéhradecký klub? Není ale od věci připomenout, že nedávno mělo stejné plány také vedení švédského celku AIK Stockholm. A ani v tomto případě se nedočkalo souhlasu od národního svazu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel APK Šulc: Chceme chránit český hokej

„Povinností svazu je chránit si svoje kluby a svojí soutěž, a proto asi švédský hokejový svaz v případu AIK rozhodl úplně stejně jako včera výkonný výbor českého svazu," komentuje pondělní stanovisko vedení svazu ředitel APK Stanislav Šulc.

Jeden rozdíl mezi Švédskem a Českou republikou by se ovšem v tomto případě určitě našel. Zamítavý postoj šéfů švédského hokeje byl tečkou za celým projektem, ale u nás to zatím tak nevypadá.

U nás se rozhodnutí orgánů nerespektují

„To rozhodnutí vzali všichni na vědomí jako platné a já jsem nezaznamenal, že by se kolem toho dál vedly nějaké diskuse. Bohužel u nás je běžné jakékoli rozhodnutí kompetentních orgánů zpochybňovat a ochota se rozhodní výkonného výboru podřídit nebude taková jako ve Švédsku. Uvidíme, co bude dál a jak na to zareaguje vedení Kontinentální hokejové ligy."

Rozhodnutí o případné účasti Hradce Králové v příštím ročníku Kontinentální hokejové ligy je otázkou několika nejbližších dnů nebo možná jen hodin. Pokud by vedení KHL nebralo v potaz zamítavý postoj Českého svazu ledního hokeje, pak by tím potěšilo ty, kteří pár měsíců chystali vše potřebné ke vstupu východočeského klubu do soutěže, a naopak by přidělalo vrásky na čele funkcionářům Mezinárodní hokejové federace, protože spolužití národních hokejových svazů by se vinou takovéhoto kroku mohlo určitě zkomplikovat.

Aleš Procházka, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme