ČSSD v analýze připustila podíl Paroubka na volebním neúspěchu

Česká sociální demokracie poprvé přiznala, že za volební neúspěch částečně může i Jiří Paroubek. Vyplývá to z rozboru jednoho z členů analytické sekce ČSSD Oty Novotného, který má k dispozici deník Mladá fronta Dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Paroubek oznamuje rezignaci

Jiří Paroubek oznamuje rezignaci | Zdroj: ČTK

Novotný v rozboru Paroubkovi vyčítá, že nezvládl předvolební debaty s volebním lídrem ODS Petrem Nečasem, odradil nerozhodnuté voliče a že byl kvůli své "výrazné osobnosti" snadným terčem konkurence.

Přehrát

00:00 / 00:00

ČSSD připustila, že za volební neúspěch může i Paroubek. Téma pro komentátora Radiožurnálu Petra Nováčka

Podle komentátora Radiožurnálu Petra Nováčka je to skutečně poprvé, co něco takového z ČSSD zaznělo. Se závěry analýzy Nováček souhlasí.

“Jiří Paroubek je zvláštní osobnost. Stranu vytáhl z popela v roce 2005, téměř dostihl ODS, ale vzápětí začal měnit vzorce svého chování a pro určitou část veřejnosti se stal málo přijatelným politikem. A to hrálo velkou roli, sociální demokracie neměla sympatického vůdce,“ řekl Petr Nováček.

Podotkl, že pokud sociální demokracie nevyvodí z volebního neúspěchu závěry, může na to doplatit. Sebereflexe by měla být co nejhlubší, míní Nováček:

“Sociální demokracie jakožto středolevou stranu slušných lidí tato země velmi potřebuje a náš politický systém též. Otázka je, co to všechno bude znamenat stranu takhle změnit. Kdysi ji Paroubek začal modernizovat, proces modernizace ale ustal pro nechuť středních stranických kádrů. Bude třeba vybrat nové vůdce.“

Martin Hromádka, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme