Stanley Cup pojede na Slovensko, do Čech tentokrát ne

Slavný Stanley Cup letos do Čech nezamíří. Lukáš Krajíček a jeho spoluhráči z Philadelphie totiž nestačili na Chicago, které v noci v šestém finále zvítězilo 4:3 v prodloužení a celou sérii vyhrálo 4:2. Radost mají naopak hokejoví fanoušci na Slovensku. Trofej jim přivezou ukázat Marián Hossa a Tomáš Kopecký.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Marián Hossa a Tomáš Kopecký slaví

Hokejisté Marián Hossa a Tomáš Kopecký slaví | Zdroj: ČTK

,,Jsem si jistý, že všichni na Slovensku oslavují. A bude to pořádná párty, až se vrátím domů," povídal po utkání televizi CBC nadšeně Marián Hossa. V jeho případě bude co oslavovat. Do šťastného konce totiž dotáhl příběh, o kterém se během tohoto playoff mluvilo možná nejvíce.

Do finále se probojoval potřetí v řadě, v předchozích dvou případech ovšem neuspěl. Před dvěma roky sledoval v dresu Pittsburghu jančení Detroitu, loni se sice Pittsburgh radoval. Jenže to už Hossa ctil barvy Rudých křídel. Teď jednatřicetiletý útočník konečně mohl nad hlavu zvednout stříbrný pohár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanley Cup pojede na Slovensko, do Čech tentokrát ne

To o o tři roky mladším forvardovi Tomáši Kopeckém se moc nemluvilo, patrně ani v redakcích zámořských médií. Když se ho po zápase reportérka ptala na jeho pocity po prvním vítězství ve Stanley cupu, odpověděl: ,,Už je to mé druhé ... "

Svůj první triumf získal Kopecký v roce 2008 v přímém souboji s Hossou. Na rozdíl od něj tehdy stál na správné, rozuměj detroitské, straně barikády. To, že už podobné pocity zažil, ovšem neubíralo na jeho radosti.

,,Hokej hraju asi 24 let a tohle je, proč ho hraju. Všechna bolest, všechna tvrdá práce, všechno je rázem pryč. Je to jak v té reklamě: pro tohle nejsou slova," slavil Kopecký.

Snad bude mít za rok problémy s hledáním výraziva opět i některý český hráč.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme