MS: Obhájci z Itálie mají opět tým zkušených

Už zítra začíná v Jihoafrické republice ostře sledované mistrovství světa ve fotbale. V něm budou obhajovat titul z roku 2006 Italové, kterým se ale tentokrát příliš velké šance na opětovný zisk mistrovské trofeje nedávají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Itálie je fotbalová země a lidé fotbalem doslova žijí

Itálie je fotbalová země a lidé fotbalem doslova žijí | Foto: Fotobanka stock.xchng, Luca de Luca

Výběr postavený kolem ikony Fabia Cannavara, patří mezi ty nezkušenější, či chcete-li i věkově nejstarší. A to je možná právě důvod, proč fotbaloví experti tentokrát nepočítají s tím, že by Italové promluvili do souboje o nejvyšší příčky.

„Není fér mluvit o našich hráčích jako o starých, když trénují tak tvrdě každý den. Itálie má zkušený tým, ne starý. Je to výběr, který nemá limity a může vyřadit mnoho favoritů," brání své spoluhráče Cannavaro.

Přehrát

00:00 / 00:00

MS: Obhájci z Itálie mají opět tým zkušených

Podobně se v případě Italů mluvilo o přestárlém kádru i před čtyřmi lety na šampionátu v Německu. Tehdy squadra azura zvládla těžkou skupinu, ve které figurovala i Česká republika, a její spanilá jízda skončila až úspěšným penaltovým finále proti Francii.

Fabio Grosso, který se letos do Lippiho výběru nedostal, tehdy rozhodl o tom, že Itálie slavila historicky 4. mistrovský titul, a zařadila se tak na druhé místo historických tabulek hned za Brazílii.

Také nyní jsou Italové podceňováni a také nyní mohou překvapit. Neoslnili sice ani v kvalifikaci ani v přípravných zápasech, jejich propracovaná taktika s důrazem na defenzivní hru ale už dokázala mnohokrát slavit v rozhodující chvíli úspěch.

Navíc byli italští fotbalisté nalosováni do relativně slabší skupiny, kde je čeká Paraguay, Nový Zéland a Slovensko, a mají tak relativně dost času nabrat stejně překvapivé a úspěšné formy jako před 4 lety v Německu.

Jejich mise začíná v pondělí 14. června zápasem proti Paraguayi, o kterém vás budeme samozřejmě informovat v našem vysílání i na webu.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme