Maďarsko odmítá slovenské obvinění z revizionismu

Maďarsko-slovenské vztahy zůstávají napjaté. V Budapešti předvolali na ministerstvo zahraničních věcí slovenského velvyslance Petra Weisse a odevzdali mu protest týkající se nedávné rezoluce bratislavské vlády ve věci takzvaného trianonského zákona, který schválil maďarský parlament.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řetězový most v Budapešti

Řetězový most v Budapešti | Foto: Gregor Martin Papucsek
Přehrát

00:00 / 00:00

maďarsko-slovensko-protest.mp3

Tento diplomatický protestní akt vyvolala včerejší rezoluce slovenské vlády, která obviňuje maďarskou vládu a parlament z revizionistického snažení.

Mluvčí maďarské diplomacie Zuzana Mátraiová řekla, že maďarská strana odmítla toto obvinění, odevzdala anglický překlad zákona o národní soudržnosti a upozornila na to, že v tomto zákoně není nic o územní revizi, ale daleko víc se mluví o vzájemné úctě mezi suverénními státy, což maďarská vláda od Slovenska očekává.

Slovensko-maďarské vztahy se tak nacházejí na bodě mrazu.

Gregor Martin Papucsek, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme