V Afghánistánu zabili malého chlapce. Prý byl špión

V Afghánistánu přišel o život sedmiletý místní chlapec. Podle guvernéra provincie Helmand ho zabili pravděpodobní radikálové z Talibanu, kteří ho obvinili ze špionáže pro vládu. Afghánský prezident Hamíd Karzáí vraždu ostře odsoudil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká část Afghánců má tádžickou národnost

Velká část Afghánců má tádžickou národnost | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Sedmiletý kluk nemůže být špión, sedmiletý kluk nemůže být ničím jiným než sedmiletým klukem. A zastřelit nebo pověsit sedm let starého chlapce, ať už by to mělo jakýkoli důvod, je zločin proti lidskosti,“ prohlásil Karzáí.

Afghánský prezident Hamíd Karzáí dostal minulý týden mandát od Velké džirgy vyjednávat s Talibanem o míru. Zatím ale není jasné, jestli o něj mají radikálové vůbec zájem. Řada útoků na místo shromáždění kmenových vůdců a islámských duchovních svědčí spíše o opaku. Jako hlavní podmínku pro dialog žádají stažení spojeneckých jednotek ze země.

Jitka Malá, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme