Polská armáda rozprodává byty a atraktivní pozemky

Polská armáda rozprodává služební byty a atraktivní pozemky v turistických lokalitách. Potřebuje totiž peníze na modernizaci ozbrojených sil. V minulosti byl mezi Poláky velký zájem o výprodej potravin a oblečení z armádních skladů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varšava - historické náměstí

Varšava - historické náměstí | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Třípokojový byt za vyvolávací cenu v přepočtu tři sta tisíc korun, garsonka za pár desítek tisíc, i taková jsou nabídky polské armády.

Aktuálně jsou teď k prodeji pozemky v turisticky atraktivních oblastech na břehu Baltského moře, v okolí jezer a nebo v centrech velkých měst. Ministerstvo obrany chce za pozemky či bývalé armádní rekreační střediska u moře získat více než sto milionů korun.

Zájem o koupi je obrovský, investory láká relativně nízká cena a velmi dobrá lokalita, kde už se většinou nesmí stavět. Resort obrany chce většinu peněz z prodeje nemovitostí použít na modernizaci armády, nebo výstavbu nového, kvalitního bydlení pro profesionální vojáky.

Petr Vavrouška, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme