Jihomoravský hejtman Hašek vyzval radní za ODS k rezignaci

Jihomoravský hejtman Michal Hašek vyzval radní za ODS, aby odstoupili. Občanští demokraté vystoupili z koalice ve vedení kraje, ale podle Haška si ponechali funkce radních i platy, které k nim přísluší. I ODS už dříve vyzvala hejtmana Haška, aby rezignoval vzhledem k zisku poslaneckého mandátu. 

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hašek, předseda poslaneckého klubu ČSSD

Michal Hašek, předseda poslaneckého klubu ČSSD | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Podle radních z ODS se k tomuto kroku teprve chystají. Odstoupit chtějí ještě předtím, než začne ve čtvrtek další zasedání krajského zastupitelstva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Hašek.mp3

Zástupci jihomoravské ODS uvedli, že vystoupili z krajské koalice se sociálními demokraty proto, že se hejtman Hašek nerozhodl, jestli bude hejtmanem nebo poslancem.

„Já si myslím, že je to spíš záminka. Hlavním důvodem odchodu je to, že se blíží komunální volby a že ODS chce jít ‚neušpiněná‘ do toho jejich souboje,“ říká šéfeditor regionálních příloh MF Dnes Karel Škrabal.

ODS je co do počtu mandátů v krajském zastupitelstvu Jihomoravského kraje až třetí, za sociálními demokraty a lidovci. ČSSD by mohla vytvořit koalici s KDU-ČSL. Lidovci potřebují být po neúspěšných volbách do Poslanecké sněmovny více vidět a navíc mají ještě o jeden hlas více, než má ODS.

Jan Richter, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme