Pražští zastupitelé budou znovu řešit smlouvu s Inchebou

Pro hlavní město nevýhodným pronájmem areálu holešovického Výstaviště se budou dnes zabývat členové kontrolního výboru pražského zastupitelstva. Město už několik měsíců řeší, jakým způsobem vypovědět nebo narovnat vztahy s nájemcem areálu společností Incheba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstaviště Praha - Holešovice

Výstaviště Praha - Holešovice | Foto: Tomáš Adamec

Společnost Incheba do rozvoje Výstaviště investovala jen zlomek toho, co měla. Spor se pak ještě vyhrotil po požáru části Průmyslového paláce před dvěma roky. Město se s Inchebou dodnes nedohodlo, komu patří 181 milionů korun z pojistky.

Incheba měla do dnešního dne v areálu prostavět 300 milionů korun, do roku 2015 pak dalších 700 milionů. Ve skutečnosti ale proinvestovala jen 50 milionů korun.

Naopak hlavní město dalo od povodní v roce 2002 až do loňska na údržbu areálu více než půl miliardy. Vedení města se ale bojí nevýhodnou smlouvu s Inchebou vypovědět.

Posudek už třetí advokátní kanceláře by měli právníci zveřejnit právě dnes na zasedání kontrolního výboru. Zítra by měli radní rozhodnout, jestli Inchebě smlouvu vypovědí nebo město s nájemcem uzavře dohodu o narovnání.

Dosavadní pokusy přimět Inchebu investovat stovky milionů do areálu ale vždy skončily neúspěchem.

Milan Kopp, Petr Sehnoutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme