V Letohradě otevřou muzeum a světničku Járy Cimrmana

Letohrad v Pardubickém kraji zažije doslova událost století. Právě dnes na zdejším zámku otevřou přední cimrmanologové muzeum a světničku nesmrtelného českého génia Járy Cimrmana.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soutěž OD BRÁNY K BRÁNĚ - Letohrad

Soutěž OD BRÁNY K BRÁNĚ - Letohrad

„Letohrad byl jedním z míst, kde má svoji stopu. Stále ji hledáme. Ještě jsme ji nenašli, nicméně věříme, že se někde objeví,“ uvedl jeden z iniciátorů akce Jaroslav Moravec.

Na terase zámku už šest let stojí socha Járy Cimrmana. Dnes k ní přibude muzeum a světnička. „Ve světničce budou různé vynálezy Járy Cimrmana, což dokládá, že existoval,“ dodal Jaroslav Moravec.

Letohradští se už teď chystají na velkolepý průvod s koňskými povozy a veteránskými auty. Lidé budou oblečeni do dobových kostýmů a vojenských uniforem. Přijedou také vzácní hosté – členové pražského Divadla Járy Cimrmana.

Eva Presová, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme