Německá kancléřka varuje před spekulacemi o španělské krizi

Zadrhnutý německo-francouzský motor se po setkání kancléřsky Merkelové s francouzským prezidentem Sarkozym alespoň částečně rozchodil. Srdečným obětím a vtipkováním na tiskové konferenci se oba státníci snažili dát najevo, že krize mezi hlavními unijními mocnostmi je zažehnána.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Sarkozy a Angela Merkelová

Nicolas Sarkozy a Angela Merkelová | Foto: The Council of the European Union

Pár dní před ekonomickým summitem Unie se Německo a Francie alespoň částečně dohodli na příští hospodářské politice.Německo se domnívá, že ekonomickou vládu potřebují nejen země eurozóny, ale i ty, které dosud euro nepřijaly.

Na summitu G20 v Kanadě budou Francie a Německo požadovat od ostatních představitelů ekonomicky nejvyspělejších zemí světa zavedení daně na banky. Ta by podle Angely Merkelové měla přinést prostředky k hrazení nákladů na budoucí finanční krize.

Německá kancléřka také důrazně varoval před šířením spekulací o ekonomických problémech Španělska, které by mohly opět výrazně oslabit jednotnou evropskou měnu.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme