Koaliční experti budou řešit ekologickou superzakázku

Ekologická superzakázka. Ta bude zřejmě hlavním bodem dnešního jednání expertů ODS, TOP 09 a Věcí veřejných na životní prostředí a zemědělství. Zatím je shoda nad tím, že tendr na odstranění ekologických škod se musí dokončit, aby se vyloučilo riziko arbitráže. Diskuze se ale povede o tom, co dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Isifa/Getty Images

„Některým partnerům zejména Věcem veřejným a také ODS se nelíbí celá zakázka do té míry, že by byla snaha to nějakým způsobem zrušit. Zrušit to v současné době nejde, takže hledáme formulaci všem přístupnou, na čem se všichni shodnou,“ popisuje expert TOP 09 senátor Bedřich Moldan.

Věci veřejné by chtěly superzakázku rozdělit na jednotlivé projekty a ty pak zadat tomu, kdo je provede nejlevněji. Pokud, jak řekl předseda strany Radek John, nepřijde na celou superzakázku superlevná nabídka:

„Samozřejmě uděláme všechno proto, aby státu nevznikla škoda. Nicméně, pokud se tam objeví úžasná extrémně levná nabídka, když všichni ohromením padnou do kolen, tak prima, když ne, tak mi budeme prosazovat rozdělení na jednotlivé konkrétní likvidace.“

Také by se mělo jednat i takzvaném ekologickém clu.

Věra Pfeifferová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme