Filharmonie opět hraje na schodech Rudolfina

Hudebníci České filharmonie opět hrají na schodech pražského Rudolfina. Už potřetí takto protestují proti odvolání někdejšího ředitele Vladimíra Darjanina i způsobu jmenování toho současného Václava Kasíka. Mimo hlášené koncerty chtějí takto vystupovat pod širým nebem, dokud s nimi nezačne někdo jednat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká filharmonie  (ilustrační foto)

Česká filharmonie (ilustrační foto) | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Hudebníci podle svých slov čekají, až se funkce ujme nový ministr kultury a k situaci v České filharmonii se vyjádří. Požadují, aby nový ministr prošetřil způsob jmenování Václava Kasíka ředitelem filharmonie i hospodaření ve filharmonii v době, kdy ji vedl současný ministr kultury Václava Ridlbauch.

Napjatá nálada panuje mezi filharmoniky od 7.května, kdy na protest proti nečekanému odvolání ředitele Darjanina zrušili koncert pro abonenty. Ten chtějí bez nároku na honorář nahradit 27. ledna. Současný ředitel Kasík se k událostem nechce vyjadřovat.

Michaela Vetešková, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme