Z vícebojařského mítinku v Kladně odstoupili Šebrle i Clay

Jako v nejhorším možném snu si museli připadat pořadatelé a fanoušci kladenského vícebojařského mítinku hned po první disciplině desetiboje. Běh na sto metrů totiž kvůli zranění nedokončili největší favorité závodů, americký olympijský vítěz Bryan Clay a světový rekordman Roman Šebrle. Přestože samozřejmě i bez nich mítink pokračuje, zavládlo na stadionu obrovské zklamání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle na kladenském mítinku

Roman Šebrle na kladenském mítinku | Foto: desetiboj-kladno.cz

Zatímco před rokem nepřálo mítinku počasí, letos byl osud jinak krutý. Hvězdný souboj Clay - Šebrle trval jen několik vteřin. Vlastně ani to ne.

Roman Šebrle věděl už na startu, že to tentokrát na závodění není: „Mě osobně to mrzí nejvíc, protože člověk čeká do poslední chvíle na nějaký zázrak, aby ta noha přestala bolet. Ono to bylo každým dnem lepší a lepší, ale na tu stoprocentní zátěž to ještě bohužel nebylo," litoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vícebojařském mítinku v Kladně se zranily hvězdy Šebrle i Clay.

Šebrle se zranil před čtrnácti dny na mítinku v Götzisu, a přestože ještě nemá splněný limit pro evropský šampionát v Barceloně, rozhodl se neriskovat zhoršení zranění stehenního svalu.

„Rozhodl jsem se riskovat to, že dostanu nebo nedostanu divokou kartu než riskovat závod na sto procent. Kdybych se tady zranil, tak už bych se nestačil připravit na mistrovství Evropy a bez přípravy bych tam ani nemusel jet. Takhle je stále spousta času a můžu se připravit. Kdybych se tady zranil, tak už je konec," věděl.

Odstoupil i Clay, hlavní favorit

Šebrle nechtěl kladenské publikum odradit od návštěvy mítinku, proto se postavil na start stovky, kterou exhibičně vyklusal a pak se divákům omluvil do mikrofonu. „Už jsem věděl, že nemá cenu jít desetiboj na padesát procent, protože to by nebyl závod. Chtěl jsem aspoň doběhnout pro diváky a být tu s nimi," řekl.

Zatímco odstoupení Romana Šebrleho bylo vlastně v plánu, tak to, že skončí i Bryan Clay, se nečekalo. Samozřejmě, že to nepotěšilo ani Šebrleho: „To víte, že mi zatrnulo. Jak se Bryan chytil za nohu, tak jsem věděl, že to bude špatné. I kvůli mítinku, když odstoupí největší favorit. Ale pořád je tady spousta závodníků, kteří můžou udělat výborný výkon," věří Roman Šebrle.

Když mítink ztratí hned v první disciplině největší hvězdy, řada lidí si možná návštěvu rozmyslí. Ale Šebrle připomíná, že pořád je na dráze vynikající konkurence. V desetiboji ji teď představuje deset borců s osobním výkonem přes osm tisíc bodů.

„Chápu, že když nebudu závodit já ani Brayn, tak je to o něco horší, ale je to sport. Ale ti kluci jako Kasianov, Karpov, Drozdov, to jsou všechno závodníci, kteří mohou udělat přes 8500 bodů a to už jsou výborné výkony. Takže věřím, že to diváky neodradí, navíc tady budeme s Bryanem celý den s nimi."

Tak ať se dá Roman Šebrle zdravotně do pořádku do konce července. Šestadvacátého totiž začne v Barceloně mistrovství Evropy.

Miroslav Bureš, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme