Dálnice D8 přes České středohoří bude dokončena nejdříve v roce 2012

Poslední úsek dálnice D8 přes České středohoří bude hotový nejdříve v roce 2012. Zopakovali to účastníci kulatého stolu k dokončení dálnice. Její rychlé dostavbě by podle účastníků jednání pomohla změna zákonů. Ty v současnosti umožňují odpůrcům dálnice, aby na její stavbu podávali žaloby a odvolání. Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová chce také vyzvat ekologické aktivisty, aby přestali proti dostavbě úseku dálnice D8 přes České středohoří podávat žaloby a odvolání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D8 - most Opárno

Stavba dálnice D8 - most Opárno | Foto: IDMZ

Pokud její žádost nebude mít úspěch, bude podle hejtmanky potřeba, aby nová poslanecká sněmovna přijala opatření, která umožní rychlé dokončení dálnice. Jinak dle ní hrozí, že termín dokončení stavby se odsune na neurčito:

„Pokud budou pokračovat žaloby Dětí země, může tato varianta nastat. Proto se snad prostřednictvím vlády a parlamentu uskuteční taková opatření, která odblokují dokončení dálnice a to zejména přijetím příslušných zákonů či jejich novelizací.“

Co se podaří na dálnici dokončit v dohledné době, řekla ředitelka investora Ředitelství silnic a dálnic Marie Nádvorníková:

„Jako první bude dokončena křižovatka Lovosice. Myslím si, že tento uzel zjednoduší dopravní situaci v místě.“

Zbývající část dálnice, úsek, který vede chráněnou krajinnou oblastí, bude možné zprovoznit jako celek až po jejím kompletním dokončení.

Veronika Kindlová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme