Clay se zranil, a tak dostane hrábě nebo bude nandávat laťku

Ten den začal pěkně, ale sotva se přelomil přes poledne, pořadatelé kladenského vícebojařského mítinku se pořádně rozesmutněli. Největší favorité dozávodili už při první disciplíně. Co s tím? Mítink pochopitelně nezrušili, ale začali hledat nové role pro Romana Šebrleho a Bryana Claye.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desetiboj v Kladně

Desetiboj v Kladně | Foto: Josef Seifert

Nálada ředitele mítinku klesla po odstoupení hlavních hvězd na nulu. A nedivil bych se, kdyby to byla nula Kelvinova. Ovšem i ředitel v průběhu odpoledne roztával. A jenom slunci se lehké zlepšování nálady Zdeňka Lubenského přisoudit nedá. Zásluhu na tom měl i Bryan Clay.

„Říkal, že přijede kdykoli. Ať vymyslíme cokoli, tak přijede a jako náhradu se představí třeba v hale. Jsem rád, ale teď na to nemyslím. Já to spíš beru jako pěkné gesto z jeho strany," říká Zdeněk Lubenský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Clay se zranil, a tak dostane hrábě nebo bude nandávat laťku

Ovšem Bryan Clay to myslel vážně: „Příště se sem určitě pokusím přijet. A třeba to vyjde už někam do haly. Už jsem mluvil s ředitelem mítinku, kdy bych mohl zase přijet do Kladna a snažíme se to naplánovat. Abychom pro Kladeňáky něco udělali," slíbil Clay.

I kdyby teoreticky Bryan Clay zranění třísla nasimuloval - ale proč by to dělal - svou roli dotáhl k dokonalosti v každém směru.

Clay jako technická četa?

Dokládá to i ředitel závodu Zdeněk Lubenský: „Pořád tady chodí a omlouvá se za to. Pořád si plácáme po zádech a říkáme, že to je život a sport. Oceňuji jeho přístup, protože on třeba navrhoval, že tady bude dělat technickou četu a nebyl to vtip. Ví, kolik jsme do něj investovali a co to pro nás znamená," vysekl poklonu Clayovi.

Olympijský vítěz a mistr světa v desetiboji jako technická četa? To je jako přemožitel velehor na šprušlích, abych si pomohl jedním filmovým citátem. Ale proč mu tedy pořadatelé do ruky třeba hrábě na písek nevrazili?

„Možná to uděláme ve středu, ale to se neskáče do dálky, takže hrábě mu nevrazím. Mohl by ale nandávat laťku pro skok o tyči," smál se ředitel vícebojařského TNT Fortuna mítinku Zdeněk Lubenský.

Kromě Bryana Claye a Romana Šebrleho v nezvyklých rolích, ale bude na Sletišti k vidění i celý druhý den atletických závodů. 110 metrů překážek desetibojařů startuje v 10:30.

Tomáš Kohout, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme