Dohoda mezi Inchebou a magistrátem je na spadnutí

Dnes se možná rozhodne o budoucnosti společnosti Incheba na pražském výstavišti. Právníci firmy, která má areál v dlouhodobém pronájmu, by dnes měli podepsat dodatek ke smlouvě. Ten by zásadním způsobem upravoval povinnosti Incheby a zpřesňoval by, co může město požadovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstaviště Praha - Holešovice

Výstaviště Praha - Holešovice | Foto: Tomáš Adamec

„Varianta 1 je, že Incheba proinvestuje miliardu. Smlouva bude maximálně zpřísněná ve prospěch města a dojde k vyplacení pojistného plnění za Průmyslový palác. Varianta číslo 2 je, že bude zkrácena šedesátiletá nájemní smlouva na 15 let, dojde k navýšení nájmu a zároveň nám Incheba zpětně vyplatí nájemné, které nám je dlužná, a zároveň nám dá pojistné plnění,“ popsal možnosti radní Milan Richter.

Pokud se obě strany nedohodnou, přichází podle Richtera v úvahu jedině výpověď: „Jednají právní zástupci města s právníky Incheby. Chceme, aby paragrafované řešení bylo nejdříve podepsáno Inchebou. 22. června bude zasedat rada, tam už musí přijít jasně podepsaný dodatek a musí projít schválení radou. Pokud nebude nic podepsáno, tak následuje výpověď.“

Radní Richter i zástupci Incheby upřednostňují variantu dohody a přesně stanovených smluvních podmínek. Naopak opoziční zastupitelé se obávají, že takovým krokem magistrát jen znovu vychází Inchebě vstříc a rádi by s ní okamžitě ukončili spolupráci.

Jan Herget, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme