Ve sporu o pozemky pro D11 asi dojde na vyvlastňování

Vláda se nakonec zřejmě pokusí vyvlastnit pozemky pro dostavbu dálnice D11. Jaroslava Štrosová, majitelka části sporných pozemků, pravděpodobně nakonec smlouvu se státem nepodepíše.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové | Foto: Ředitelství silnic a dálnic

A to i přesto, že s jejich výměnou ještě před týdnem souhlasila a vláda z plánů na vyvlastňování ustoupila.

Důvodem nejnovějšího obratu je podle advokáta Davida Štrose fakt, že pozemek, který stát rodině nabízí výměnou, není přístupný. Podle Štrosse je ale stále ještě prostor pro vyjednávání:

Přehrát

00:00 / 00:00

Advokát David Štros v Ozvěnách dne Radiožurnálu

„My jsme devátého dostali od právních zástupců státu vyhotovení dodatku k posudku a příloh tohoto posudku a z těch jsme zjistili, že ten pozemek, který byl nabídnutý ke směně, není přístupný.“

„Dokážu si představit jaksi modus řešení ve smyslu, že tam bude daná jakási garance, že ta situace bude v nějaké lhůtě prostě vyřešena, to znamená, že ten pozemek se zpřístupní,“ řekl advokát Jaroslavy Štrosové v Ozvěnách dne Radiožurnálu.

Právě kvůli problémům s pozemky Štrosové vláda před několika týdny rozhodla o vyvlastnění všech dotčených pozemků. Minulý týden sice kabinet své rozhodnutí pozastavil, konečný termín ale stanovila na 21. červen.

Spor o pozemky se táhne už více než 16 let. Dálnice D11 kvůli tomu končí tři kilometry před Hradcem a těžká doprava stále jezdí přes okolní obce.

Veronika Sedláčková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme