Praha chce od července zpoplatnit provoz videoloterijních terminálů

Praha chce zpoplatnit provoz videoloterijních terminálů a dalších podobných technických zařízení. Po radě města dnes musí vyhlášku schválit ještě zastupitelstvo. Dosud se platil poplatek jen za provoz výherního automatu. Od 1. července by se vybíralo i za ostatní výherní zařízení, jako jsou třeba videoloterijní terminály.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudolf Blažek

Rudolf Blažek | Foto: Marián Vojtek

Za jeden výherní přístroj zaplatí jeho provozovatel v Praze každé tři měsíce pět tisíc korun. Magistrát by tak měl ročně získat až 107 milionů korun navíc.

První náměstek primátora Rudolf Blažek chce také v září předložit nové sněmovně návrh zákona, který by umožnil regulovat videoterminály a jiná zařízení stejně, jako v současnosti výherní automaty:

„Já chci v září předložit novelu, která bude od 1. ledna počítat s tím, že se to zrovnoprávní a město bude mít možnost, stejně jako jakákoliv jiná obec, regulovat nejenom výherní hrací přístroje, ale i videoterminály.“

Jan Herget, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme