U elektrárny v Tušimicích hořela hora z pneumatik

Hasiči už mají pod kontrolou požár skladu starých pneumatik v průmyslové zóně v Tušimicích u Kadaně na Chomutovsku. Oheň vzplál po poledni v areálu firmy, která se zabývá jejich recyklací. Příčinou by podle policie mohla být chybná manipulace s vysokozdvižným vozíkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hořící hromada pneumatik v Kadani u Tušimic na Chomutovsku

Hořící hromada pneumatik v Kadani u Tušimic na Chomutovsku | Foto: David Hertl

Škoda přesáhne milion korun. Žár od pneumatik poškodil i záložní vedení, kterým je připojena k rozvodné síti tamější elektrárna. Dodávky proudu by ale neměly být ohroženy. Podle hasičů bude skládka hořet až do rána.

Mohutný sloup kouře je dobře viditelný na desítky kilometrů. Vítr odnáší zplodiny západním směrem na Kadaň a Krušné hory. Městská policie už vyzvala obyvatelé Kadaně, aby omezili větrání.

Není to poprvé, co hasiči v areálu zasahují. Vloni na podzim se v areálu společnosti vzňalo zařízení, které pneumatiky drtí.Oheň tehdy zachvátil provozní halu a způsobil škody za několik milionů korun. O čtyři roky dříve shořela hale střecha.

Renáta Prátová, Veronika Kindlová, Michaela Vydrová, ak, David Hertl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme