MS: Argentina smetla Koreu, Řekové porazili Nigérii

Fotbalisté Argentiny bodovali na světovém šampionátu v JAR naplno i ve svém druhém utkání - Jižní Koreu porazili jasně 4:1. V dalším duelu skupiny B Řecko vyhrálo nad Nigerií 2:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský trenér Maradona slaví jednu z branek v síti Jižní Koreji

Argentinský trenér Maradona slaví jednu z branek v síti Jižní Koreji | Zdroj: ČTK

Argentina – Jižní Korea 4:1 (2:1)

Argentina od počátku potvrzovala úlohu favorita a nepouštěla asijského soupeře před svého gólmana Romera. Sama navíc už v 16. minutě otevřela skóre, když si trestný kop Messiho srazili Korejci do vlastní branky.

Po půlhodině už vedli svěřenci trenéra Maradony o dvě branky. Centr ze strany prodloužil Burdisso za korejskou obranu a osamocený Hiugaín hlavou nezaváhal. V samotném závěru první půle ale přišla chyba Demichelise, který se nechal na hranici vlastního vápna obrat o míč a I Čong-jong s přehledem přehodil vybíhajícího Romera.

I ve druhém poločase byli Argentinci lepším mužstvem, Korea ale mohla skóre nečekaně vyrovnat. Jom Ki-Hun se ocitl sám před soupeřovým gólmanem, mířil ovšem pouze do boční sítě. Závěr zápasu už poté patřil útočníkovi Hiuagínovi, který dvěma brankami dovršil hattrick.

Střelec Realu Madrid nejprve dorazil do sítě odražený míč od týče po akci Messiho, poté hlavou zblízkosti zakončil kombinační akci Messiho s Agüerem. Argentinci jsou tak po druhé výhře blízko postupu do osmifinále šampionátu.

Branka: 33., 76. a 81. Higuaín, 16. vlastní Pak Čchu-jong - 45.+1 I Čong-jong. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.). ŽK: Gutiérrez, Mascherano - Jom Ki-hun, I Čong-jong. Diváci: 80.000.

Sestavy:

Argentina: Romero - Gutiérrez, Demichelis, Samuel (23. Burdisso), Heinze - Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María - Messi, Higuaín (82. Bolatti), Tévez (75. Agüero). Trenér: Maradona.

Jižní Korea: Čung Song-rjong - O Pum-sok, I Čong-jong, Čo Jong-hjong, I Jong-pchjo - Ki Song-jung (46. Kim Nam-il), Kim Čong-u - I Čong-jong, Pak Či-song, Jom Ki-hun - Pak Čchu-jong (82. I Tong-kuk). Trenér: Huh Čung-mu.

Řecko - Nigérie 2:1 (1:1)

Utkání lépe začala nigerijský výběr, už po čtvrthodině hry se dokázal gólově prosadit Kanu Uche, která dostal míč za brankovou čáru ze standardní situace.

Bohužel pro Nigérijce se nechal ve 33. minutě vyloučit Kaita. Ten dostal červenou kartu za hodně nesportovní chování - mimo hřiště kopl obránce Torosidise.

Řekové své početní výhody využili na sto procent. Ještě před koncem první půle vyrovnal Salpingidis a o vítěznou branku se postaral v 71. minutě Torosidis.

Branky: 44. Salpingidis, 71. Torosidis - 16. Uche. Rozhodčí: Ruiz - González, Clavijo (všichni Kol.). ŽK: Papastathopulos, Tziolis, Samaras - Obasi. ČK: 33. Kaita (Nig.). Diváci: 31.593.

Sestavy:

Řecko: Tzorvas - Vyntra, Papadopulos, Kyrgiakos, Torosidis - Papastathopulos (37. Samaras) - Katsuranis, Tziolis - Karagunis, Gekas (79. Ninis), Salpingidis. Trenér: Rehhagel.

Nigérie: Enyeama - Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (55. Echiéjilé, 78. Afolabi) - Kaita, Etuhu, Haruna, Uche - Odemwingie (46. Obasi), Yakubu. Trenér: Lagerbäck.

Skupina B - tabulka:
1. Argentina 2 2-0-0 5:1 6 b.
2. Korea 2 1-0-1 3:4 3 b.
3. Řecko 2 1-0-1 2:3 3 b.
4. Nigérie 2 0-0-2 1:3 0 b.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme