MS: Francie podlehla Mexiku, je blízko vyřazení

Fotbalisté Francie jsou na pokraji vyřazení ze světového šampionátu v Jihoafrické republice. Stříbrný tým z minulého mistrovství prohrál ve svém druhém utkání s Mexikem 0:2 a v tabulce skupiny C mu tak patří s jedním bodem předposlední místo. Naopak Mexičané udělali výrazný krok do osmifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zasmušilý trenér Francie Raymond Domenech po prohře s Mexikem

Zasmušilý trenér Francie Raymond Domenech po prohře s Mexikem | Zdroj: ČTK

Francie - Mexiko 0:2 (0:0)

Mexičané vstoupili do zápasu excelentně. Jen za úvodní půlhodinu si vypracovali čtyři gólové šance. Ve svém úsilí navíc vytrvali i ve druhém poločase a odměnou jim byl nakonec gól ze 64. minuty. Francouzské ofsajdové pasti unikl Hernández.

Francie byla v útoku naprosto bezzubá a marně se snažila o vstřelení svého premiérového gólu na turnaji. Po faulu na Barreru se naopak v 79. minutě prosadil z pokutového kopu Blanco a stanovil konečné skóre 2:0 pro svůj tým.

Branky: 64. Hernández, 79. Blanco z pen. Rozhodčí: Al Gamdí (Saúdská Arábie) - Kamranifar (Írán), Al Marzukí (SAE). ŽK: Toulalan, Abidal - Franco, Juárez, Moreno, Rodríguez. Diváci: 35.370.

Sestavy:

Francie: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - Toulalan, Diaby - Govou (69. Valbuena), Ribéry, Malouda - Anelka (46. Gignac). Trenér: Domenech.

Mexiko: Pérez - Osorio, Rodríguez, Moreno, Salcido - Juárez (55. Hernández), Márquez, Torrado - Dos Santos, Franco (62. Blanco), Vela (31. Barrera). Trenér: Aguirre.

Skupina C - tabulka:
1. Uruguay 2 1-1-0 3:0 4 b.
2. Mexiko 2 1-1-0 3:1 4 b.
3. Francie 2 0-1-1 0:2 1 b.
4. JAR 2 0-1-1 1:4 1 b.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme