Armádní Bahna připomenou boje na západě Čech, předvedou se i Pandury

Pražské povstání a boje konce druhé světové války na západě Čech - tyto historické události připomene přehlídka Bahna 2010, která se dnes koná ve výcvikovém prostoru u Rokycan. Kromě historické techniky ale budou k vidění i moderní skvosty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pandur II 8x8

Pandur II 8x8 | Foto: Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug

Česká armáda se bude mimo jiné chlubit novými obrněnými transportéry Pandur II. „Pandury budou prezentovány v rámci dynamické ukázky armády ČR, jejíž tématem je zničení logistické základny povstalců. Toto navazuje na výcvik v misích,“ uvedl plukovník Jaromír Hlobílek

Dále budou podle něj obrněné transportéry prezentovány i ve dvou krátkých vystoupeních. „Kde budou předvedeny i jejich jízdní vlastnosti spolu s dalšími prostředky. Dále se Pandury zúčastní defilé na zahájení celé akce a budou i součástí statické ukázky,“ doplnil.

Přehlídka Bahna 2010 startuje dnes v 9 hodin ráno. A organizátoři doporučují hned několik věcí. Rozhodně nebrat své zvířecí miláčky s sebou a přijet včas, dobrá místa totiž ubývají rychle.

Katarína Brezovská, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme