Singera čeká hodně práce. Odhadují ekonomové

Krátce po jmenování Miroslava Singera novým guvernérem České národní banky (ČNB) koruna oslabila. Podle většiny ekonomů je to kvůli tomu, že trhy dnes trestají každou neznámou. I proto, že centrální banky budou muset kvůli krizi řešit velké problémy a nikdo přesně neví, jak a kdy to bude.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Václav Klaus jmenoval novým guvernérem ČNB Miroslava Singera

Prezident Václav Klaus jmenoval novým guvernérem ČNB Miroslava Singera | Foto: Tomáš Adamec

Podle lektora bankovnictví na katedře financí Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně Jana Krajíčka čekají Singera plné ruce práce. „Na pana guvernéra Singera bude čekat opravdu velká spousta problémů,“ řekl Krajíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Krajíček z katedry financí Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně ve Světě o osmé.

Ten také očekává, že Česká národní banka nyní bude například jen velmi opatrně zvedat úrokové sazby. „Politika banky by se mohla změnit především tím, že by používala víc verbální nástroje. Nejenom změny úrokových sazeb a intervence na trzích,“ podotkl Krajíček.

Dvaačtyřicetiletý Miroslav Singer je absolventem Vysoké školy ekonomické. Pracoval v Národohospodářském ústavu Akademie věd a v Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studie Univerzity Karlovy. Působil také jako hlavní ekonom společnosti Expandia Finance a od roku 2005 byl viceguvernérem centrální banky.

Roman Chlupatý, Václav Sochor, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme