Stockholm zažil po 34 letech královskou svatbu

Švédská korunní princezna Victoria se dnes provdala za svého dlouholetého přítele, trenéra fitness Daniela Westlinga. Sňatek dvaatřicetileté princezny a šestatřicetiletého „muže z lidu“ je první královská svatba ve Švédsku od roku 1976, kdy se brali rodiče nynější nevěsty, král Carl XVI. Gustav a královna Silvia.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

princezna Victoria se svým snoubencem

princezna Victoria se svým snoubencem | Zdroj: ČTK

Ve Stockholmu padlo královské „ano“. Korunní princezna Victoria a její snoubenec Daniel Westling si slíbili lásku a věrnost ve stockholmské katedrále krátce před čtvrtou odpolední.

Poté nasedli do otevřeného kočáru taženého čtyřmi koňmi, aby pozdravili přes 100 tisíc přihlížejících.

Princezna oblékla jednoduché krémové šaty s pětimetrovou vlečkou, historický zlatý diadém a závoj, ve kterém se přesně před 34 lety vdávala její matka, královna Silvia.

Na svatbu se do Stockholmu sjelo na 1100 pozvaných hostů, mezi nimi představitelé všech evropských královských a šlechtických rodin.

Ve švédském hlavním městě panují mimořádná bezpečnostní opatření, uzavřen byl vzdušný prostor a v ulicích hlídkují tisíce policistů a vojáků.

Hana Scharffová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme